Rabu, 19 Januari 2011

Ikan Pari Bakar Cicah Air Asam

Resepi: Ikan Pari Bakar Cicah Air Asam

Bahan-Bahan:

Bahan A:
500gm ikan pari

Bahan B:
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
seulas halia
seulas kunyit hidup

Bahan C:(air asam)
5 tangkai cili padi (dikisar)
5 ulas bawang kecil (dikisar)
10 gm asam jawa
1/2 sudu teh gula
1/2 sudu teh garam


Cara Memasak:

1. Perap ikan pari bersama Bahan B.  kemudian bakar ikan sehingga masak.

cara membuat(air asam):
gaul semua bahan .


Komen Tambahan:
Kalau nak pedaskan air asam masukkan cili padi


Cadangan Hidangan:
Dimakan bersama nasi putih dan masakan kampung.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan